Nyheder og aktiviteter - En hyldest til æblet og naturen

Mandag d. 19. oktober 2015

En hyldest til æblet og naturen

 

Æble

Beboerforeningen: De Søndre Byer følger op på æblets dag i Stege med en udstilling omæblet og naturen i weekenden 17/18 oktober 2015 fra kl. 10.00 til 14.00 i kulturstedet : Det Gamle Karetmagerhus, Holtegårdsvej 13, Bissinge 4780 Stege.

 

På udstillingen kan ses bøger om æblet og livet i en have af karen Syberg/ svensmarke og en keramiktavle med titlen: Det evige liv, samt figurer af Lissy Boesen/Svensmarke som viser det varme forhold der er mellem menneker og dyr. De suppleres med nye billeder af Erik Hagens/Tøvelde og Charlotte Rønsbøl/Bissinge, samt plakater af Jeanette Christjansen/Bissinge (Bl.a. optryk/plakat af billedet i sommermagasinet for Møn, Bogø og Nyord).

 

Endvidere præsenterer vi to nye beboere/kunstnere, som hver på sin måde stiller op i rækken af kreative og engagerede mennesker i De Søndre Byer. Christine Kau/Tøvelde som tegner fugleportrætter og skaber smykker af genbrugsmaterialer, og Peder Ewald Hansen/Svensmarke som er billedkunstner (og er ved at etablere sig med et galleri i Svensmarke). Her præsenterer vi ham med fem store akvarelbilleder som skildre landskab og natur.

 

I samme weekend presser vi æbler (kun for medlemmer), så der vil være mulighed for at smage saft fra forskellige æblesorter. Vi er iøvrigt i forbindelse med arrangementet ved at finde ud af hvor mange forskellige sorter der findes i vores område.  Så bor du i De Søndre Byer og har du nogle spændende æblesorter, så lad os høre fra dig.

 

Så læg weekendturen rundt om Bissinge og oplev ved selvsyn, at der er liv og grøde i vores landsbyer. 

                              

Bestyrelsen