Tidligere aktiviteter - November 2012: Bjørn Nørgaard udstiller i Tøvelde Forsamlingshus

Torsdag d. 1. november 2012

Det sker ved en særudstilling lørdag den 3. og søndag den 4. november 2012 (begge dage fra kl. 11.00 til 15.00) i Tøvelde forsamlingshus, Søndersognsvej 52, 4780 Stege.  


Søndag den 4.november kan man møde kunstneren kl. 14.00 til 15.00 og høre ham fortælle om sit arbejde og sine værker.

Der er gratis adgang – og alle er velkommen.Kunstneren Bjørn Nørgaard, Bissinge


Udstillingen, som arrangeres af beboerforeningen: De Søndre Byer, vil vise et bredt udsnit af Bjørn Nørgaards kunst gennem skitser, billeder, modeller og skulpturer. Bl.a. en kopi af en af de berømte gobeliner som hænger i riddersalen på Christiansborg, samt modeller af regentparrets sarkofager som skal stå i Roskilde domkirke.

Bjørn Nørgaards værker udfordrer den enkelte beskuer. Vi genkender det vi ser, men det er langt fra sikkert, at vi ser det samme. Snarere tværtimod. Men hans værker kan være udgangspunkt for udveksling og fælles samtale mellem os der ser, sanser og oplever.

Selv siger Bjørn Nørgaard i et program til en udstilling på statens museum for kunst:

Jeg er billedhugger, og jeg tror på, at billedkunsten er en særlig måde at erkende verden på.
Noget af det, der især gør billedhuggerkunsten særlig, er, at den handler om kroppen i forhold til materialet. Du kan jo ikke se en skulptur, uden at du ser den i forhold til dig selv som person. Du går rundt om den, du måler den i størrelse i forhold til din egen størrelse, den kan være hård, den kan være glat, den kan være ru. Hele vores verden aflæses på den måde....... altså, vi tænker jo ikke kun med hjernen, vi tænker med hele kroppen”.