Tidligere aktiviteter - November 2010: Udstilling med Kjeld Ammundsen åbner kunst&kultur-projekt

Mandag d. 1. november 2010

Kunst og kultur i Tøvelde Forsamlingshus

Beboerforeningen: De Søndre Byer , levende landsbyer, har 10 års fødselsdag i september 2011, og i den anledning har vi sat et projekt i gang, hvis formål er at vise os selv , og omverden, at der er liv i vores landsbyer , Bissinge, Ll.Bissinge, Tøvelde og Svensmarke på Møn - og samtidig promovere vores område for at tiltrække nye beboere og turister.

 

Projektet, som vi kalder: Liv i landsbyerne , kunst og kultur, starter i november 2010 og vil løbe frem til beboerforeningens fødselsdag i september 2011. Projektet er støttet af Vordingborg kommune.

 

Projektets ide er, at afholde udstillinger som skal være lokalt forankret, ved at få kunstnere og selvstændige som bor i vores område til at medvirke ved at synliggøre deres arbejde, kunst og produkter. Vi er nemlig i den unikke situation, at vi har en række anerkendte kunstnere, og en del beboere som har små selvstændige virksomheder boende i de 4 landsbyer.

 

Det første arrangement er med Kjeld Ammundsen i weekenden 13 og 14. november 2010, begge dage fra kl.10.00 til 15.00 i Tøvelde forsamlingshus, Søndersognsvej 52, 4780 Stege. Kjeld Ammundsen vil udstille en række fotografier, og ved et specielt arrangement lørdag aften fortælle om sig selv og sit arbejde.

 

Kjeld Ammundsen er fotograf, maler og filmmager. Han har været medarbejder og redaktør på Danmarks radio, filmkonsulent på filminstituttet og rektor på Danmarks Designskole. Han har tidligere udstillet på bl.a. på Møns bibliotek.

 

Der er gratis adgang til udstillingen, som vises i den store sal, og den lille stue i forsamlingshuset vil være omdannet til kulturcafe, hvor man kan købe kaffe/the/kage og andre drikkevarer. Der er til udstillingen fremstillet et kunstkatalog og en plakat skabt af kunstneren, som også kan købes i kulturcafeen.

 

Det specielle arrangement består af en menu sammensat af kunstneren og et foredrag hvor han fortæller om sig selv og sit arbejde. Dette arrangement koster 200 kr. pr. person og der plads til max. 30 personer og her gælder først til mølleprincippet.