Tidligere aktiviteter - Juni 2013: Operation Dræbersnegl går i gang!

Lørdag d. 15. juni 2013

Beboerne i De Søndre Byer på Møn er gået til fælles kamp mod dræbersnegle, da vi mener det er vigtigt at man prøver at begrænse deres udbredelse ved at iværksætte foranstaltninger på samme tid.

 

Kampen sættes i gang lørdag den 29.juni 2013 fra kl. 11.00 til 13.00 ved at beboerne mødes på P-pladsen ved spejderhytten/Cafeen, Søndersognsvej 42/44 i Tøvelde. 

 

Til den fælles bekæmpelse har vi i De Søndre Byer valgt en norsk metode, hvor man bruger Nemaslug som indeholder Nematoder, som er nogle små gennemsigtige rundorme på på ca. ½ mm`s længde, der kun angriber snegle. 

 

Nematoderne er naturligt forekomne i mindre mængder i Jorden, men i stedet for at vande nematoderne ud i jorden, anvender vi den såkaldte norske metode med at inficere sneglene direkte, da det er mere effektivt – da det sikres at det er dræbersneglene som rammes, da de er kannibaler og dermed rigtig gode til at spise af syge og døde artsfæller. 

Metoden går ud på at man inficerer et antal levende dræbersnegle som senere klippes midtover og lægges rundt omkring i haven i et godt sneglelækkert, fugtigt og skyggefuldt område hvor der ikke er for koldt (5-20 grader). Metoden suppleres med agurkeskiver som har fået en mere koncentreret blanding og som lægges i områder hvor man har set raske snegle. 

 

Inden vi valgte denne form for bekæmpelse havde vi selvfølgelig etiske overvejelse. Normalt slår vi ikke nyttedyr ihjel i vores haver, men med dræbersneglene er vi bare nød til det, for når man er i en situation hvor man hver aften skal ud og hakke et sted mellem 500 og 1000 dræbersnegle ihjel, er man nød til at finde et alternativ. 

 

Heldigvis har dræbersnegle ikke et nervesystem og kan derfor heller ikke mærke når de klippes, koges, saltes eller hvad det nu er den valgte metode. Et synspunkt er derfor, at hvis vi er så heldige at dræbersneglene dør i vores haver, så vil haven også efter ret kort tid være tilbage til normalt naturligt nematodeniveau. De små rundorme vil dø pga. vejrlig og for få snegle og derfor efterlades haverne som de er, blot uden dræbersnegle, som alle vel er enige om ikke er en hjemmehørende art i Danmark. 

 

Det koster hver haveejer 20 kr. at deltage i den fælles bekæmpelse og man får en beskrivelse af hvad man skal medbringe og hvordan bekæmpelsen sker. Har man ingen dræbersnegle eller har valgt en anden form for bekæmpelse kan man blot møde op og få en snak med andre beboere. Eventuelt over en kop kaffe, et krus the eller en is, da den lille Cafe holder åbent på dagen.  

 

Interesserede kan kontakte Marie Hjort på Tel. 55810060